Reisgids voor de Dominicaanse Republiek

Blog Dominicaanse Republiek, Rondreizen Dominicaanse Republiek

Reisagenten in de Dominicaanse Republiek kunnen u helpen een betere reis naar dit land te organiseren, omdat zij het specifieke karakter en de plaatselijke omstandigheden kennen. Lokale reisagenten kunnen u helpen bij het verkrijgen van visa, het boeken van luchtvaartmaatschappijen en hotels.

De Dominicaanse Republiek is een exotisch land, de bakermat van het vuurdansen, een prachtig voorbeeld van Latijns-Amerikaanse cultuur met zijn bijzondere manier van leven, oude geschiedenis en unieke architectuur. De staat is gelegen in het oostelijke deel van het eiland Haïti en op de eilanden voor de kust. De kust is een ononderbroken strand. De Dominicaanse Republiek combineert de schoonheid van het regenwoud, witte stranden, prachtige bergen (de hoogste van de Antillen), eindeloze vlaktes en verrukkelijke watervallen. De kustwateren worden nooit door haaien bezocht, omdat de kust beschermd wordt door de koraalbarrières.

Het leven in de Dominicaanse Republiek staat geheel in het teken van dansen. Merengue is de nationale dans van het land, en dansshows met lokale artiesten zijn altijd een hit bij de toeristen. De inwoners van de Dominicaanse Republiek houden ervan om verschillende carnavals en festivals te organiseren en weten echt hoe ze dat moeten doen. Het carnaval in Santo Domingo eind februari is misschien wel de meest majestueuze feestdag, die de katholieke en Afrikaanse werelden verenigt. De Dominicanen maken zich op voor deze fantastische klederdrachtoptocht, en bij de dansen en optochten is bijna de hele bevolking van de hoofdstad betrokken.

Santo Domingo is de oudste en grootste stad van de Antillen, die ontstond op de plaats van de eerste Spaanse stad op het eiland. Er is een enorm aantal historische monumenten, waarvan vele de eerste bouwwerken zijn van de Europeanen in de Nieuwe Wereld. Santo Domingo is door de UNESCO uitgeroepen tot “Patrimonium van de Mensheid”. Het oudste centrale deel van de hoofdstad werd grotendeels in de 16e eeuw gebouwd, en is rijk aan monumenten uit de koloniale tijd. Bovendien is Santo Domingo de hoofdstad van het winkelen in het Caribisch gebied. De grootste commerciële en winkelcentra in de regio zijn hier gevestigd. Het populairst is de beroemde Malekon, de 15 mijl lange kustlaan, vol winkels en uitgaansgelegenheden. Een andere toeristische attractie is de grot van Los Tres Ojos, waar zich drie natuurlijke meren bevinden met een totaal verschillende chemische samenstelling en kleur.

De stad Puerto Plata werd in 1496 gesticht door Bartholomeus Columbus. Het is de moeite waard de ruïnes van het huis van Columbus en de kerk, waar de eerste mis in Amerika plaatsvond, te bezoeken. Andere bestemmingen zijn Fort San Felipe met een militair museum, de kerk van San-Felipe, de kabelbaan naar de top van de berg, het Museum van Taino Indianen, en de vuurtoren van Fortaleza.

Op slechts 200 meter van de rand van de stad begint het prachtige Long Beach, en iets verder langs de kust ligt het mondaine vakantieoord Luperon, een van de beste visstekken aan de noordkust. De luxueuze stranden van Cabarete behoren tot de belangrijkste windsurfcentra van de wereld. De stad Monte Christi aan de westkust is beroemd om zijn prachtige baai met de vloot van Spaanse galjoenen die op de bodem van de zee rusten, de zoutmeren van het Lago Enrico en vele oude koloniale huizen. Onmiddellijk achter de koraalriffen die de baai omsluiten, ligt de eilandengroep Siete Hermanos, waar men grote zeeschildpadden kan zien.

Samana Bay is een tropisch paradijs met weelderige vegetatie, gelegen in het noord-oosten van de Dominicaanse Republiek. Naast de weelderige natuur en de ongerepte stranden vindt men er het nationale park Los Gaitises, de grotten van San Gabriel, het zeereservaat Banco de la Plata, de watervallen van El Limon en La Fuente del Amirante, de Crystal Lagoon aan de Barakote rivier en de badplaatsen Las Terrenas, Las Galeras, en Playa Bonita. Bovendien is de Baai van Samana een van de beste plaatsen ter wereld om walvissen te spotten. Honderdduizenden zeereuzen voeren elk jaar hun unieke ‘baltsdansen’ uit in de ondiepe kustwateren, tot grote verbazing van de toeristen.

 

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *