Dominicaanse Republiek – Een land van contrasten

Blog Dominicaanse Republiek, Rondreizen Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een land dat gelegen is op het Caribische eiland La Espanola, dat het eiland deelt met Haïti. Het is het op één na grootste eiland van de archipel van de Antillen, gelegen ten westen van Puerto Rico en ten oosten van Cuba en Jamaica.

Dominicanen verwijzen soms naar hun eiland als Quisqueya, een naam voor La Espanola gebruikt door de inheemse Taino wat betekent “moeder van alle landen”.

Als iemand u vraagt naar de Dominicaanse Republiek, dan is het zeker dat u als eerste denkt aan stranden en hotels / resorts all inclusive, maar de Dominicaanse Republiek is veel meer dan zon en zand. Beginnend vanuit Santo Domingo, gesticht in 1496 was de eerste stad in de nieuwe wereld; het opent de deuren naar de monumentale route, met zijn koloniale zone uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de Dominicaanse Republiek, kunt u uw verblijf met allerlei luxe in een van de exclusieve resorts van de Dominicaanse Republiek, die allemaal zijn voornamelijk gelegen in Punta Cana en Puerto Plata, maar integendeel, als je meer avontuur, dit land heeft zo veel culturele mengsels, wilde landschappen, prachtige landschappen en persoonlijkheid zijn de moeite waard te verkennen in de diepte, zijnde de meest zuidwestelijke Dominicaanse Republiek, de meest onbekende op het eiland en met minder toeristen, een regio zwaar depressief economisch, maar voor zijn diversiteit aan landschappen, maken het naast de Samana gebied, de plaats met meer charme en magie van het land.

De Dominicaanse Republiek is een land met vele contrasten en zonder twijfel zult u, als u het eenmaal bezocht hebt, gegrepen worden door de charme van het land. U kunt de hoogste top in het Caribisch gebied bezoeken, wandelen langs de eerste straten, het eerste ziekenhuis, de eerste universiteit en de eerste verharde weg in de Nieuwe Wereld.

De landschappen van de Dominicaanse Republiek zijn zeer contrasterend en boeiend, heeft ongebruikelijke plaatsen van onschatbare en opmerkelijke schoonheid.

Van het Spaanse erfgoed benadrukt de buitengewone monumenten, eeuwenoude getuigen van de eerste gebeurtenissen die de vroege koloniale geschiedenis markeerden. De Tainos, bewoners van het eiland in het precolumbiaanse tijdperk, hebben op het grondgebied allerlei voorwerpen achtergelaten die getuigen van een verrassende en originele kunst: voorwerpen van leer, hout, barnsteen, larimar (nationale steen), modder, enz.

Om de cultuur van de Dominicanen te leren kennen, moet men de levensvreugde ontdekken die vooral tot uiting komt in de volkstradities: het carnaval, de vechthanen, en vooral de alomtegenwoordigheid van de dans: De Merengue en Bachata.

Als eilandnatie biedt de Dominicaanse Republiek een verscheidenheid aan aantrekkelijke gerechten, die de invloed Taíno, Europees en Afrikaans mengen, en een explosie van smaken bieden, rijk aan nuances en specerijen.

Products You May Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *